Tabloul 'Seeufer mit Birken' (Gustav Klimt) vandut pentru 6, 7 milioane de euro

Data publicarii: 10-02-2012 | Lifestyle

Taboul lui Gustav Klimt, 'Seeufer mit Birken' (Mal de lac cu mesteceni, 1901), a fost vandut miercuri seara la Londra, cu prilejul Serii de Arta Moderna si Impresionista, organizata de casa de licitatii Sotheby, pentru 6, 7 milioane de euro, scriu joi principalele cotidiene austriece.

Valoarea tabloului fusese initial estimata intre 7 si 9, 5 milioane de euro insa ofertele nu au depasit 4, 55 milioane de euro. Inainte de finalizarea licitatiei, tabloul a fost cumparat de un colectionar privat pentru 6, 7 milioane de euro. 

In noiembrie anul trecut, licitatia tabloului "Litzlberg am Attersee" (tot Klimt) a facut furori pe piata artei, acesta fiind cumparat pentru suma de 29, 3 milioane de euro, un pret aproape dublu fata de valoarea initial estimata. 

Cel mai scump tablou al pictorului austriac ramane "Goldene Adele', vandut in 2006 pentru 106, 7 milioane de euro americanului Ronald Lauder si galeriei sale din New York. Aceasta a fost la acea vreme cea mai mare suma platita vreodata pentru o lucrare de arta.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: